Kellarin kattoihin naulattiin valkovahattua kuusipaneelia. Kaduin materiaalivalintaa heti kun ensimmäiset paneelit oli saatu kattoon. Ulkonäössä se voittaa niukasti halvan MDF-paneelin, mutta esimerkiksi uudelleenaalaus ei taida vahatulla paneelilla tulla kyseeseen (?).
Vintissä ajattelin panostaa hieman enemmän ja löysin aivan upean paneelin. Kyseessä on Lopen Rakennuspuun Lopella Karhe -paneeli. Paneeli on sahapintainen ja suoraponttinen. Pontti on lähes olematon, joten paneelia voisi helposti erehtyä luulemaan maalatuksi sahapintaiseksi raakalaudaksi. Puutavara paneeleissa on aivan uskomattoman hyvää ja suoraa. Panelointi sujui nopeasti ja pidän lopputulosta varsin onnistuneena.
Lattialämmitys saatiin myös asennettua, joten lattioista puuttuu enää vain pintamateriaali. Jakotukki ja IV-nousut jäävät yläeteiseen tulevan komeron sisään/taakse piiloon
Luit oikein, kolmas muksu syntyi toukokuussa.
Yläeteisen vanha kaideratkaisu oli ihan siisti, muttei täyttänyt lasten terveelliselle ja turvalliselle asumiselle määrittelemiämme normeja. Ja vielä vähemmän rakentamismääräyksissä esiteltyjä vaatimuksia. Ne siis purettiin pois. Pitänee jossain kohtaa rakentaa tilalle uudet kaiteet.
Vintin portaat tullaan vain hiomaan ja maalaamaan. Ehkäpä vähän paklaan isompia koloja.
Yläeteisen ja portaikon seinät maalattiin hieman kellertävään taittavalla valkoisella. Maalausta jatketaan ensimmäisessä kerroksessa kunhan sen aika koittaa.
Kattoon jätetut parrut koteloitiin alta ja sivuilta Osmolla (sävynä pähkinä) vahatuilla höylätyillä lankuilla. Parrujen päälle tulee piiloon loisteputkivalaisimet, jolloin valaistus saadaan epäsuoraksi kattopinnan kautta.
Lastenhuoneen ja yläeteisen puolella harjoittelin rappausta. Jälki oli ihan ok. Ei täydellinen, mutta itse tehdyn näköinen. Tyyliin sopivat, siis.